Påskamat a la LCHF
Har förberett inför den stundande påskledigheten med att laga lite mat. Skönt att bara kunna ta fram och värma på när man blir hungrig. I år tänkte jag fira påsken med att äta LCHF-mat, inspirerad av Anneli Lu :)

Jag potade bla ihop en kalasgod pesto till ett kycklingrecept jag tänkte testa sen i helgen.
Så här kommer receptet på min goda pesto.
50 g pinjenötter
2 krukor färsk basilika
ca 100 g parmesanost
ca 2 dl god olivolja
1-2 vitlöksklyftor
gourmetsalt efter smak
grovmalen svartpeppar (helst från kvarn)


Jag potade bla ihop en kalasgod pesto till ett kycklingrecept jag tänkte testa sen i helgen.
Så här kommer receptet på min goda pesto.
50 g pinjenötter
2 krukor färsk basilika
ca 100 g parmesanost
ca 2 dl god olivolja
1-2 vitlöksklyftor
gourmetsalt efter smak
grovmalen svartpeppar (helst från kvarn)
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna, häll över i en högt kärl om du använder stavmixer, (annars använder du blender)
Sätt i den skalade vitlöken tillsammans med basilikan. (jag använder bara bladen och kastar stjälkarna, men det är valfritt vad man vill använda)
Mixa alltsammans. Valfritt hur pass grovt man mixar. Ju längre du mixar allt, desto slätare pesto.
Tillsätt lite av oljan under tiden.
Riv parmesanen fint och blanda ner den med basilikan och pinjenötterna. Häll på mer olja vid behov tills du får önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Klart! Jättegott!
Förvara peston i kylskåp. Den stoppar några dagar om man täcker ytan med lite olja.
Har kastrerat den lille idag. Han var rätt groggy när jag hämtade honom så han fick ligga kvar i transportören medan jag lagade mat. Men sen ville han ut. Han vinglade omkring på köksgolvet och hittade till slut fram till matskålen där han mumsade i sig några bitar torrfoder. Jag satt sedan med honom i famnen tills han kvicknat till lite mer. Nu ligger han bredvid mig här, men jag tror han mått bättre. Huvva stackars liten.... mattes goding...
Hoppas han är pigg och kry inför morgondagens flygtur. Allt är klappat och klart! Jag har sopat landningsbanan. Tränat kickstart och landningar. (Tänker fixa katterna svarta med sprayfärg) Hällt över rött i kaffepannan och satt lysdioder i hucklet.
Kraschlandade med kvasten förra året, så jag funderar på att ta dammsugaren i år. Bekvämt och snabbt. Så i morgon bär det av. Håll i hatten, nu drar vi!
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna, häll över i en högt kärl om du använder stavmixer, (annars använder du blender)
Sätt i den skalade vitlöken tillsammans med basilikan. (jag använder bara bladen och kastar stjälkarna, men det är valfritt vad man vill använda)
Mixa alltsammans. Valfritt hur pass grovt man mixar. Ju längre du mixar allt, desto slätare pesto.
Tillsätt lite av oljan under tiden.
Riv parmesanen fint och blanda ner den med basilikan och pinjenötterna. Häll på mer olja vid behov tills du får önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Klart! Jättegott!
Förvara peston i kylskåp. Den stoppar några dagar om man täcker ytan med lite olja.
Har kastrerat den lille idag. Han var rätt groggy när jag hämtade honom så han fick ligga kvar i transportören medan jag lagade mat. Men sen ville han ut. Han vinglade omkring på köksgolvet och hittade till slut fram till matskålen där han mumsade i sig några bitar torrfoder. Jag satt sedan med honom i famnen tills han kvicknat till lite mer. Nu ligger han bredvid mig här, men jag tror han mått bättre. Huvva stackars liten.... mattes goding...




2 kommentarer:
Hej bästa vännen!! tack för att du tror ´på mig och tack för att du goaste erbjuder dig att hjälpa mig=)
Jag kanske nappar på hjälpen får se hur vi hinner jobba på...lillan tar ju sin tid förståss.
Jag är så spänd och glad och nervös... ja, du anar nog hur det rör sig i både magtrakten och huve´t just nu.
ha en riktigt skön påsk och du ser ut att få äta smarrig mat=) du är ju duktig på allt du gör!!
Påsk kärring kramen från mig Lotta
Hej vännen=) klart vi har pepparkvarnar jag packade upp några fina idag på Pitebutiken..du får väl besöka oss på premiären 2/5
kraaaam
Lotta
Skicka en kommentar