tisdag 10 juli 2012

Kräfta i Drakens år

Stor känslosam vitalitet är grunden till denna förvånansvärda individs personlighet. Drake/Kräftan är född med Kräftans hela djupa förmåga att känna livets alla sidor. Denna person är också begåvad med Drakens mod och eld. Här är alltså en kraftfull och oförfärat entusiastisk individ. Kräftans eviga svarta sinnesstämningar lättas upp av Drakens fenixliknande förmåga att resa sig ur askan av sitt eget offer genom sin naturliga fart och kraft. Drakens svårhanterliga skrävel mildras av Kräftans sunda förnuft och värdighet.

Drake/Kräftan är nästan pojkaktig med all charm han utstrålar. Han har bara en gnutta av glimten i ögat i en väldigt sensuell blick. Sängkammarögon med stjärnljus. Kräftan vill hålla denna personen hemma. Draken längtar efter att rusa ut och slå världen med häpnad. Detta skapar en förklarlig inre konflikt. Vad bestämmer i frågan? Känslosamhet. Drake/Kräftan är obotligt sentimental. Med denna känsliga sida kommer, naturligtvis, en tendens att vara överkänslig. Kräftan är den enda Draken som gråter på bröllop och svimmar på dop. De vet hur de ska blanda känslor med teater.

Intrycket man får när man träffar denna personen första gången är stor karaktärsstyrka och enorm skicklighet. Faktum är att om man lär känna honom så märker man att denna kraft sällan utnyttjas. Drake/Kräftor har muskler. Men de tycker inte om att använda dem.

Trots att Drake/Kräftan inte är klassiskt attraktiv så kommer denna person att ha stor framgång hos det motsatta könet. Mycket av Drakens eld släcks av Kräftans vattensida. Drake/Kräftan är inte lika tydligt påflugen och egoistisk. Detta är en nedtonad Drake. En uppiffad Kräfta.

Drake/Kräftor är nyfikna människor och ger sig ofta ut på resor och tar med sig berättelser eller troféer från sina irrfärder. Denna person vet hur och var han ska använda den dynamiska energi han besitter och är ett intressant – men kanske en aning för pratsamt – sällskap. Drake/Kräftor är också idealistiska. De vill förändra världen – eller åtminstone försöka.

Drake/Kräftan dras till det konstnärliga och är förmodligen något av en kulturhyena. Han eller hon njuter av att visa sig på allmänna platser i de rätta kläderna. Drake/Kräftan är ett starkt tecken utan de nackdelar som ofta följer med dominans.

Kärlek
I kärlek, liksom i livet i övrigt, fungerar Drake/Kräftan för det mesta genom känslor och sensualitet. Som bäst är det en turbulent blandning. Stackars lilla barn! Du ska inte känna dig så skyldig. Stoppa inte undan din charm. Ge dig ut och tjusa dem med din kraft! Men var försiktig. Glöm inte bort att du är känslig. Denna värld av beundrande främlingar är full av fallgropar för människor som du.

För att Draken ska vara diskret och värdig, reserverad och respektabel, måste han vara Kräfta. Denna person är förtjusande ödmjuk på utsidan, men dryper av Drakens magnetism, som han aldrig kommer att kunna gömma helt och hållet. Av denna anledning är det inte helt säkert att han är troheten själv. Om du älskar en Drake/Kräfta, stanna hemma vid telefonen och fyll din lilla svarta bok med alternativ.

Passar ihop Med
Apa/Oxar, Apa/Skorpioner och Apa/Fiskar lockar och hänför dig, modige Drake. Du kan också finna lyckan med en Råtta/Skorpion eller Råtta/Fisk. Du älskar Ormar för deras medfödda skönhet, så varför inte prova en Orm/Oxe eller Orm/Fisk? Med Gris/Oxar och Tupp/Oxar kan det också tända till ordentligt. Försök inte para ihop dig med en Hund/Vädur, Hund/Våg, Hund/Stenbock, Buffel/Stenbock, Buffel/Våg eller Katt/Vädur.

Hem & Familj
Denna person är en Kräfta. Så han kommer att ha ett bekvämt och förnuftigt hemliv. Men han är också en Drake och är van att visa upp sig. Huset är förmodligen stort och imponerande, trädgården är välskött och med en uppenbar lyx. Drake/Kräftor vet inte hur de ska hålla tand för tunga. Du kommer inte att klara dig opåverkad.

Som förälder är Drake/Kräftan en raring. Han älskar sina barn av hela sitt hjärta och tycker om att visa upp dem för släktingar och världen i allmänhet. Han ger dem trygghet och i gengäld förväntar han sig lydnad och gott uppförande. Han eller hon kommer också att frossa i att uppträda för barnen. (Om din mamma eller pappa är en Drake/Kräfta bör du skratta åt deras skämt.)

Drake/Kräfta-barnet har en älskvärd personlighet och är snabbtänkt. Han eller hon bör inte orsaka alltför många problem, förutsatt att det finns många utlopp för all den energi de är födda med. De bör skaffa sig många olika utbildningar, eftersom de har förmågan och är flitiga studenter vars mål är att behaga. Han eller hon är antagligen intresserad av teater.

Yrke
Denna person är född till ledare. Han eller hon behöver mycket utbildning och bör söka kunskap redan från tidig ålder. Deras naturliga nyfikenhet förbereder dem för avancerade studier. Kräftan är flitig och uthållig. Den vuxna Drake/Kräftan har en verklig talang för arbeten som kräver personlig auktoritet. Han är bestämd. Men han är inte envis. Han är plikttrogen. Men han är ingen Askungen.
Som chef är denna person både sträng och överseende. Knepet är att veta hur mycket av varje. Om Drake/Kräftan kör fast, så kan han känna sig fram till den bästa lösningen. Det finns tvivel om Drake/Kräftans lämplighet att vara anställd. Dessa personer avskyr verkligen att spela andra fiolen och kan tjura om de är underordnade. Massor av diplom bör hjälpa Drake/Kräftan att börja nära toppen.

Jobb som passar denna blandning är: predikant, skådespelare, äventyrare/författare, journalist, restaurangägare, TV-personlighet, advokat.

Mer om kräftans personlighet: Kräftan, Från 22/6 till 22/7.
Kräftan är känslig och mottagliga för intryck. Deras mottaglighet gör att deras sinnestämningar kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och ibland rädda för att vissa upp sitt stora känsloregister. De har ett stort behov av att ta hand om andra, de bryr sig och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. De är ofta beroende av bekräftelse på att de duger och de har ibland problem med självförtroendet eller att de tar sig själva på ett lite för stort allvar.
Kräftor behöver trygghet och skaffar sig det genom att ha ett ombonat hem, omger sig med mycket saker eller håller fast vid gamla minnen. De älskar god mat, är oerhört fantasifulla och de är fulla med idéer och inre bilder. De har mycket gott minne och har svårt att släppa ifrån sig vare sig vänner, älskade, saker eller en idé.
Kräftan kan ofta visa sig upp ett kallt och hårt yttre men detta är bara ett skal och innerst inne flödar känslorna, den känsliga kräftan är bara rädd för att bli sårad eller för att känna sig otrygg. De tar sällan första steget utan avvaktar och väntar på att den andre skall ta initiativet. Trots reservation och blyghet så gillar kräftan att stå i centrum. Om den får rätt uppmärksamhet kan kräftan då krypa ut ur sitt skal och blomma upp, skratta och visa upp en mycket spontan sida.

Kräftan är mycket romantisk, godhjärtad och oftast en väldigt bra förälder. Kräftan är försiktig i kärlek för att inte bli sårad. Kräftan söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett ett förhållande gör den allt för att hålla fast vid sin partner.

Lämpliga yrkesval:
Allt där de får sköta andra, ex. sjuksköterska, lärare, kurator, eller yrken som har anknytning till sjön, ex. fiskare.

Känsligaste kroppsdel:
Bröstkorg.

Kräftans bra egenskaper:
Starka föräldrainstinkter
Vänlig och omtänksam
Mycket romantisk och sexig
Ekonomiskt och huslig
Har en livlig fantasi
Är tillgiven, trogen och beskyddande som partner

Kräftans mindre bra egenskaper:
Hyperkänslig och lättstött
Ganska ombytlig och lynnig
Osäker och slarvig
Kan bli en klängranka
Hemlighetsfull och sluten
Kan vältra sig i självömkan

Mer om Drakens egenskaper - kinesiskt horoskop1964 motsvarar Drakens år.
Drakar är kraftfulla med massor av vitalitet och är utomordentliga ledare, men har tendens att bli oroliga. De har ett stort ego som stundtals kan skapa problem och trubbel. Drakar har starka ideal och försöker leva livet grandiöst. Allt de tar för sig gör de spektaktulärt och skapar oftast nyheter. De kan utföra många parallella uppgifter och lyckas mycket bra i sina karriärer. Drakar är dock ofta mycket osäkra och missnöjda, de gömmer detta bakom en framgångsrik och överdådig fasad. Drakar skulle kunna vara oerhört förmögna om de inte var så slösaktiga med pengar.

När det kommer till kärlek är Draken oftast den som krossar hjärtan, de är varken känslomässiga eller romantiska. De är inte i behov av relationer och lever ofta som singlar, men nekar sällan en flirt. Drakar är vana att alltid ha en stor skara av beundrare och skulle bli knäckta om den skaran försvann.

Drakar har en stark lojalitet till vänner och familj och ställer alltid upp för dem. Men gör du dem hämndlystna så har du en fiende för många år framåt. De förutsätter att alla uppskattar dem och de döljer inte sina egna känslor för andra. De är alltid ärliga och har bl a svårt att behålla en hemlighet.

Draken
Från allra första dagen präglas Drakens år av en sprudlande vitalitet och livsglädje som har få motsvarigheter under något annat år. Ofta inleds det nya året med nyheten om en stor extraordinär händelse och varje händelse under Drakens år är lika färgstark och bullrig som ett fyrverkeri.

Kineserna värderar Draken högre än alla andra, eftersom han för tur med sig i synnerhet i pengafrågor. Draken för tur med sig till alla. I kricket och baseball når slagmännen hundra poäng, politiker vinner val med stor majoritet och chansen är större än någonsin att få uppleva den stora kärleken. Nu ska man kasta all försiktighet överbord, lämna alla tvivel bakom sig och helt överlämna sig åt karnevalens karismatiska ledare. Och vare sig du väljer att ta del i spektaklet eller att betrakta det från åskådarplats, blir året ändå en enda lång oavbrutet snurrande karusell. Möjligheter öppnar sig med samma lätthet som när en sommarros slår ut och alla dörrar står vidöppna. Men tveka inte, grip tillfället i flykten, för minns att du bara har tolv månader på dig och att chansen bara återkommer en gång vart tolfte år. Precis som i sägnen om El Dorado är marken under våra fötter belagd med guld. Vi har bara att ta för oss, men var noga med att den glänsande metallen ska vara guld och ingen visserligen glittrande, men värdelös, imitation. Och året slutar som det börjat. Drakens år slutar alltid med gnistor och flammor, men när lågorna dött ut och askan kallnat återstår alltid hoppet om att Draken ska återvända, för att än en gång leda livets karnevalståg.

Drakens personlighet
För det kinesiska folket och dess närmaste grannar är Draken en nationalsymbol, en sinnebild för makt och styrka. Draken är den magnifika och storartade karnevalsledaren som i sig hyser österlandets fyra stora välsignelser; ett långt liv, dygd, endräkt och rikedom. Och finns det en Drake i ditt hem så är också en eller flera av dessa välsignelser dina.
Draken är showmannen personifierad. Han går lätt till överdrifter, är skrytsam, inbilsk och mycket försigkommen. Och han är lika stimulerande och spännande som den färggranna och glittrande pappersdrake som i procession förs genom de kinesiska gatorna varje nyår.
Kineserna är minst sagt imponerade av denna sin talangfulla skapelse och det med all rätt. För vilken begåvning Draken är! Orakel eller storpamp, popstjärna eller miljonär, Draken har bara att välja och vraka vad han vill bli. Och tack vare sitt aldrig sviktande självförtroende och sin rådighet blir allt han tar för sig succé. Det är som om Draken säger till sig själv, inte det klassiska “jag tänker, alltså är jag” utan “jag finns till och därför gör jag allt jag tänker – så stå inte i vägen för mig”. Men vare sig Draken är en jordenruntfarande megastar eller en hemmavarande megamamma, så inspirerar han oss till det mest värdefulla och sällsynta som finns – att tro på oss själva.
Det ess Draken har i ärmen är inget annat än ett absolut och orubbligt självförtroende, som han i kraft av sin extraordinära viljekraft lyckas överföra till andra. Eller om man så vill, styrkan i hans tro på sig själv hjälper oss andra att tro på oss själva. Vissa Drakar gör det kanske med hjälp av mjukt och ömsint fiolspel, medan andra väljer den komplicerade väg som heter psykoanalys. Men vilka metoder Draken än använder sig av, är det hans fasta föresats att klara av vad han gett sig in på som väcker vår odelade beundran och får oss att krypa för honom. Tro nu för den skull inte att det är alldeles problemfritt att leva eller arbeta tillsammans med en Drake. Han eller hon har nämligen ett närmast fanatiskt behov av perfektion, något som innebär att Draken inte har minsta förståelse för den som inte ger 110 procent av sig själv, tjugofyra timmar om dygnet. Om han kan klara det så bör också du kunna det!
Här har ofta vår förståelse för Draken fördunklats av det faktum att han i våra myter representerar ondskan. Drakar dräps vanligen av stora hjältar. De tar sig in i Drakens håla, hugger huvudet av honom med sina svärd och räddar den förtjusande jungfrun som Draken antingen höll på att förföra eller tänkte äta till middag – eller kanske bådadera.
En viss sanning ligger det ändå i påståendet att Draken är en förförare. Drakens beundrare är många och de som blir kära i honom, blir det fullständigt och hjälplöst. Själv kan Draken däremot sällan älska djupt och innerligt, men när han gör det är han den yppersta av älskare och då är du, som hans älskade, enda föremålet för hans glödande passion. Ingen har heller mer stil och finess när det gäller att förklara någon sin kärlek. Om du lämnar en Drake, försöker han inte jag efter dig. Här är han till exempel helt olik Ormen. Och skulle dina känslor för honom svalna, så överlever han det också. Det är därför det är så svårt att överge honom. Men skulle det i stället vara Drakens glöd som svalnar, är det ingen risk för att han plötsligt överger dig. För han är, trots sin fräckhet och sitt skryt, en sentimental själ för vilken vänskapen är evig. Trots det är det sexuella livsviktigt för Draken och att kunna uttrycka sig sexuellt är grundläggande i hans längtan efter frihet. I Drakens själ är sexakten den nyckel som låser upp dörren till hans fjällbetäckta pansar och befriar honom så att han kan driva fritt varthelst han önskar. Och i merparten fall är hans älskarinnor bara ett instrument för denna flykt.
Draken är en usel skvallerspridare, ur stånd att hålla isär begreppen. Han hatar all slags fångenskap – fånga en Drake, eller sätt honom i fängelse, och du har dömt honom till vansinne. Inte heller är han någon hycklare – såra hans stolthet och han kommer aldrig att förlåta dig. Ingen är mer giftig när hans stolthet sårats eller när någon fnyser åt hans goda avsikter. Drakens stolthet är utan tvivel hans mest igenkännbara särdrag och tycks prägla alla hans handlingar. I ett parti schack är det alltid Draken som insisterar på att hans drag är det rätta och löser han ett korsord är det hans ord som passar in – och ofta stämmer det också. Försök överglänsa en Drake och du riskerar att hamna i bråk. Förlöjliga hans misstag och du har en fiende för livet. Ju större hål du gör i hans stolthet, desto längre hyser han agg mot dig. Och en rasande Drake är inte sen att hämnas; så lås in dina döttrar, släpp inte din hustru ur sikte och göm undan bordssilvret. Men förväxla inte Drakens medfött dåliga humör och retlighet med hämnd. Det är två helt skilda saker. Och även om en Drake är som mest lättretad tillsammans med dem han älskar och uppför sig som en rasande tjur över små dumma och triviala händelser, så har han en Jobs tålamod när det gäller sina älskades problem, hur små de än må vara. Om en Drake älskar dig kan du behandla honom hur illa som helst och han kommer ändå att förlåta dig.

Draken har, till skillnad från till exempel Buffeln, den svagheten att han omöjligt klarar rutiner av något slag, eftersom det ligger en viss ofrihet i sådana. Höga poster för ofta med sig mycket rutinarbete. Dessutom är Draken inte någon diplomat. Han säger rakt ut vad han tänker, utan att reflektera närmare över vare sig sanningshalten i sitt yttrande eller den skada han kan förorsaka med det.

Ett annat mindre bra drag hos Draken är hans impulsiva sätt. Drakar uthärdar bara inte att vänta, eftersom de uppfattar detta med att stå och hänga eller att bara driva omkring, som ytterligare en form av fängelse. Därför rusar de blint in i allt de gör, utan att först bedömma värdet och riktigheten i sitt handlande.

Även om Draken är ett övervägande manligt tecken, delar de kvinnliga Drakarna många karaktärsdrag med sina manliga kollegor. En Drakkvinna klär sig enkelt, och i kläder hon kan röra sig fritt i, snarare än att göra intryck med. Hon maskerar sig sällan bakom alltför mycket make-up eller i en alltför fantasifull frisyr. Åter markeras att en Drake är sig själv nog, utan konstlade medel som ansiktsmasker och hårfärgningar. Kläder är ytterligare ett sätt med vars hjälp Drakar av båda könen uttrycker sitt frihetsbehov. Drakhannar föredrar fritidsskor och stickade tröjor framför tredelade kostymer, och bli inte förvånad om en Drake dyker upp på en flott middagsbjudning iklädd t-shirt och joggingskor. Drakhonor bär enkla men smakfulla kläder och båda könen har en viss tendens att en gång för alla bestämma sig för en viss klädstil. Osäkerhet är ytterligare en form av begränsning, så ingen ska vänta sig att en Drake tillbringar timmar framför spegeln. Och han eller hon undviker att till varje pris slaviskt följa modetrender, för såvitt de inte själva skapat dem.

Kvinnliga Drakar är i regel inte de bästa mödrar och hustrur. De gifter sig ofta för unga och växer ifrån sin make, eller så gifter de sig för sent och förblir barnlösa. Kanske struntar de alldeles i att gifta sig. Det vanligaste är en ensamstående Drakkvinna med två barn, omgiven av eldiga beundrare och med en exmake som har spritproblem och ligger efter med underhållet.

Drakar har en glupande aptit och håller de inte diet äter de allt som sätts fram åt dem. Trots detta lider Drakar ofta av dålig hälsa. De sover i regel dåligt – kanske till följd av alla nätter de tvingas tillbringa ensamma i mörka, fuktiga grottor – och inte sällan har de problem med andningsorganen i form av slemhinne- och bihåleinflammation, astma och liknande. Som en följd av detta är Drakar mycket måna om sin hälsa och ibland gränsar det nästan till besatthet. Men en sjuk Drake återhämtar sig snabbt och utan bestående men. Den Drake däremot som inte längre fyller någon funktion, eller som förlorat självförtroendet, blir snabbt fet, lat och bitter. Sådana Drakar bör man undvika.

Trots att Drakar är impulsiva och arroganta, delar de generöst med sig av sin tid och sina pengar och deras råd är alltid värda att beakta. Och de gör detta gratis utan tanke på belöning eller återbetalning vare sig det gäller kärlek eller sparkapital. Det är som om Draken glömmer bort sin gåva. Kanske för att detta med att vänta sig återbetalning eller gentjänster är ytterligare ett sätt att hamna bakom galler?

Drakens tre livsfaser skiljer sig markant från varandra. Barndomen är svår, missförstådd som den lilla Draken är av föräldrar, lärare och skolkamrater. Hans behov av perfektion skrämmer hans närmaste och stöter bort dem. Vuxenlivet bjuder på både gott och ont, för även om Draken kommer att få mycket pengar, kommer han också att få lika många fiender som vänner. Den bästa perioden av sitt liv upplever Draken från övre fyrtioårsåldern och fram till sin död vid mycket hög ålder. Då är Draken den verklige kungen. Det kinesiska tecknet för Drake är tur, men med hans gåvor är tur något av det sista han tycks behöva.

Draken och kärleken
Draken anser sig själv vara en riktig Casanova och Drakar av båda könen ser inga gränser för sin förförelseförmåga. Men långtifrån alla delar de höga tankar Draken har om sig själv. Fru eller fröken Drake, till exempel, är mer intresserad av sig själv än av en annan Drake. Det är mycket sällsynt att två Drakar blir kära i varandra, men skulle det trots allt hända kan det bli något alldeles extra. En kvinnlig Hund bör undvika att bli kär i en Drake, hur amorös hon än må känna sig i hans sällskap. Hon genomskådar lätt hans insmickrande tal och även om hon nog vill visa sin tillgivenhet, så slutar det alltid med att hon kritiserar honom. Och inget stöter bort en Drake snabbare än kritik.

För Draken är erövringen av en kvinnlig Buffel en stor utmaning, och trots att hon – precis som Hunden – vet bättre, faller hon ändå lätt för honom. När en Buffelkvinna blir kär så blir hon det med besked, men hon måste komma ihåg att hennes charm inte på långt när är tillräcklig för en Drake. Geten å andra sidan har övernog charm, och hon är den typ som Drakar lätt faller för. Men Drakar nöjer sig inte med bara ett blygt leende då och då, något som kvinnliga Getter bör tänka på innan de packar sina väskor för en weekend på “det där lugna hotellet”.

Inte heller Tuppen har särskilt mycket att vänta av en natt tillsammans med en Drake. Inte så att Draken inte tål att någon skryter lika bra som han själv, men Tuppen är alltför sedesam för hans smak och står helt främmande för Kama Sutra. Passion saknas däremot inte när en Råtta är inblandad. Men det är värt att påpeka att medan Råttan är en sexatlet så är Draken en sexartist. Tigern låter sig lika lite som Råttan skrämmas av Drakens burdusa sexkonster och är, precis som Katten, en perfekt kärlekspartner till Draken. För Draken är det likgiltigt om Katterna är tama eller vilda, bara de ligger och spinner förnöjt vid hans sida.

Hästen är född under tvillingtecknet för elegans och eldighet och den manliga Drake som kan motstå ett Sto finns inte. Det är inte troligt att en affär mellan dem varar särskilt länge, men minnena… o la la!

Den förfarna Apan vet mycket om kärlek och är mycket skicklig i att utöva den. Också Ormen har lätt för att fånga Drakens hjärta. Båda är ju reptiler, även om Ormen saknar vingar. Grisen anser sig själv tillräckligt sexuellt erfaren, men Draken håller till i en betydligt högre division. Men trots det är Grisen svag för Draken och låter sig inte skrämmas av hans eldiga uppträdande.

Draken passar bäst med apan, orm och råttan. Draken passar mindre bra med oxen och hunden.

Inga kommentarer: